MBA Entrance Exam - Practice Test 1

Q1. Choose the word opposite in meaning to the given word.

Humble


a. respectful
b. brave
c. modest
d. reserved

Answer: b. brave



Q2. Choose the correct alternative which can be most effectively substituted for the given word/sentence.

A person who loves rains


a. Pluviophile  
b. Bibliophile
c. Oenophile
d. Hydrophile

Answer: a. Pluviophile



Q3. Find the misspelled word

a. Vacuum
b. Turquoise
c. Reciept
d. Mediterranean

Answer: c. Reciept



Q4. The given sentence has been divided into 4 parts out of which a part may contain grammatical error. Select the part having grammatical error as answer else mark option 'e' i.e. No correction required' as the answer.

It is more better (1)/ to work harder (2)/ than to earn money (3)/ by wrong means.(4)


a. 1
b. 2
c. 3
d. 4

Answer: a. 1



Q5. Pick the word/phrase closest in meaning to the given word:

Fatigue


a. compact
b. vigor
c. vitality
d. exhaustion

Answer: d. exhaustion



Q6. In the sentence given below, replace the underlined phrase to make the sentence grammatically correct.

I am interested in the cycling, the skydiving, the paragliding.


a. cycling, the skydiving and the paragliding
b. cycling, the skydiving and paragliding
c. cycling, skydiving and paragliding
d. No correction required

Answer: c. cycling, skydiving and paragliding



Q7. Select the most effective word from the options given below to fill in the blank and complete the sentence meaningfully.

The nasty behavior of the children  ________ their mother.


a. tempered
b. aggrieved
c. incensed
d. clashed

Answer: c. incensed



Q8. Rearrange the following parts (A, B, C and D) in proper sequence to obtain a correct sentence.

The total weight _______

A. rocket added
B. satellites on the
C. of all the
D. up to 1,288 kg


a. DBAC
b. CBAD
c. ACDB
d. BDAC

Answer: b. CBAD



Q9. Choose the correct alternative which can be substituted for the below given word/ sentence.

To lose one's head


a. To lose faith
b. To go mad
c. To be over excited
d. To be nervous

Answer: c. To be over excited



Q10. Rearrange the following parts (A, B, C and D) in proper sequence to obtain a correct sentence.

A. to be treated as
B. they don’t feel humiliated in front of people
C. Autistic children are supposed
D. normal kids so that


a. ADCB
b. BDAC
c. CADB
d. CBAD

Answer: c. CADB



Q11. Select a most appropriate sentence without any grammatical mistakes.

a. I went yesterday to the college to collect my documents.  
b. I went to the college yesterday to collect my documents
c. Yesterday to collect my documents I went to the college.
d. To collect the documents yesterday, I went to the college.

Answer: b. I went to the college yesterday to collect my documents



Q12. Choose the pair of words which have a similar relationship to that between the given pair of words:

If Anthropologist : Human then Ornithologist : ______


a. Birds
b. Plants
c. orchids
d. insects

Answer: a. Birds